Edirne

"Efendiler Efendisini Anma - Naat Gecesi"

23:12 22 Aralık 2015
"Efendiler Efendisini Anma - Naat Gecesi"

Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) "Efendiler Efendisini Anma - Naat Gecesi" etkinliği düzenlendi. 

TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, TÜ Rumeli Gençlik Topluluğu'nca devlet konservatuvarında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, TÜ'de anlamlı etkinlikler düzenlendiğini söyledi. 

Geceyi düzenleyenlere teşekkür eden Yörük, "Bugün alemlere rahmet olan Peygamber efendimizin doğumunu, Peygamberliğini, dünyaya gelişini, var oluşunu, bizi aydınlatışını, ışığını saçışını, dünyaya barışı sunuşunu andığımız önemli günlerden biri" dedi. 

Yörük, insanların her nefes alışında bilerek ya da bilmeyerek yaratıcıyı andığını aktararak, şunları kaydetti:

"Biz Peygamber efendimize şöyle seslenebiliriz: 'Ey yüzü suyu hürmetine dünyalar yaratılan, ey Yaradan'ın en sevgilisi, ey ilk yaratılıp son gönderilen, ey bütün övgülere layık olan, merhameti çağları kuşatan, mesajı, muştusu insanlığı dirilten, güzel ahlakıyla her şeyi bütünleyen, Medine'den medeniyeti bürüten, adın anıldı gönüllerde, mevlitlerde, Balkanlar'da, Rumeli'de ve üniversitemizde. Adın en güzel yazıldı hatlarda, hayatın süslendi minyatürlerde. Darül Hadis, Selimiye inşa edildi işaretinle. Şereftir ayağının tozu olabilsek, duamız ötede gölgende bir an beraber bulunabilsek.' Bu geceyi Peygamberimizi anarak, onun dünyaya getirdiği kutlu mesajı gönüllerimizde yaşatarak ve dünyamızda da yaşaması için dua ederek geçirelim."

Etkinlikte, TÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu ve Rumeli Gençlik Topluluğu Başkanı Mehmet Zahid Tabanca da birer konuşma yaptı. 

Ney dinletisi sunulan etkinlikte, üniversite öğrencileri tarafından Kur'an-ı Kerim ve naatlar okundu.

Etkinliğe, kurum müdürleri ve üniversite öğrencileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.