Edirne

CHP Edirne İl Kongresi

19:41 27 Aralık 2015
CHP Edirne İl Kongresi

CHP Edirne İl Kongresi'nde Fevzi Pekcanlı il başkanlığına seçildi.

Sanayi Sitesi Düğün Salonu’nda düzenlenen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Divan Başkanlığını CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın yaptığı kongrede, gelir-gider ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Atıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor günler yaşadığı bir dönemde kongrelerini yaptıklarını belirtti.

CHP'ye yakışır bir şekilde kongre yapmayı planladıklarını ifade eden Atıcı, ''Kongremizin hemen ardından kısa bir zaman sonra yine ülkemize, komşularımıza ve Ortadoğu'ya umut ışığı olmak üzere kurultayımızı yapacağız. Kongreler, sorunlarımızın konuşulduğu, planlarımızın yapıldığı, önümüzün aydınlatıldığı etkinliklerdir. Edirne ve ülkemizin geleceğiniz çizmek üzere buradasınız'' dedi.

        Partinin doğrularının da yanlışlarının da konuşulacağı yerler parti toplantılarıdır. Burada CHP’nin kuruluş felsefesine uygun bir biçimde özgürce korkmadan geri adım atmadan yapacak. Biz CHP’liler ne zamanki birbirimizin arkasından değil yüzüne, gözünün içine bakarak her şeyi söyleyebileceğiz o zaman bu parti iktidar olacak. Hiçimse CHP üyesinin iradesine ipotek koyamaz. Bunun hiçbir CHP’lide geçerli olmayacağını herkes biliyor. Kabinlerde kim kimin nereye oy verdiğini nereden bilecek. CHP’li oyunu akılla, bilimle, irfanla verir.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise bugün çok güzel bir demokrasi şöleni olduğunu belirtti.

CHP'nin iktidar olmak zorunda olduğunu vurgulayan Gaytancıoğlu, ''Burada bugün çok güzel bir demokrasi şöleni var. Ben geçmişle ilgili konuşmayacağım kimse bunu beklemesin biz artık iktidar olmak zorundayız iktidar olamamanın sancılarından dolayı birbirimize saldırıyoruz. İl başkanı su olsun bu olsun demiyorum. Seçilecek arkadaş eleştirilerini sunmalı okunmazsa benim de elim yakada olmalı, dürüst ahlaklı olmalı ve dürüst olmalı. Benim il başkanım çarsıda gezdiği zaman işte CHP li demeliler'' dedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan da il başkanı adaylarına başarılar dileyerek hep birlikte partilerini başarıya taşıyacaklarını vurguladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise ''Partinin doğrularının da yanlışlarının da konuşulacağı yerler parti toplantılarıdır. Burada CHP’nin kuruluş felsefesine uygun bir biçimde özgürce korkmadan geri adım atmadan yapacak. Biz CHP’liler ne zamanki birbirimizin arkasından değil yüzüne, gözünün içine bakarak her şeyi söyleyebileceğiz o zaman bu parti iktidar olacak. Hiç kimse CHP üyesinin iradesine ipotek koyamaz'' dedi.

CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt da, artık Edirne halkının sesini çıkarma zamanının geldiğini söyledi.

Edirne'nin seçimlerde kazandığı başarıların bir karşılığını alması gerektiğini ifade eden Bozkurt, konuşmasına şöyle devam etti:

''Edirne Ankara'da sesini duyurmak zorunda. Sayın genel başkanım sizden rica ediyorum. Edirne bugüne kadar yapılan bütün seçimlerde, birinci oldu. Bunun birinciliğine karşılık Edirne'den parti meclisi üyesi, milletvekillerimizden de MYK üyesi istiyoruz. Bunu vermeniz şart oldu. Çünkü biz bunu artık istiyoruz. Sizlerinde bunun bilincinde olmanız lazım. Yürüdüğüm bu yolda önüme bir hedef koyduysam bedeli ne olursa olsun ben öderim. Örgütüme ödetmem. Ben çıkıp aday olabilirdim. İki gün sonra beni görevden alacaklardı. o yüzden ben aday olmadım. Örgütüm zarar görmesin diye.''

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi.

Blok listeyle yapılan seçimlerde 538 delegeden, 315 oy alan Fevzi Pekcanlı il başkanlığına seçildi. Ciravoğlu ise 221 oy aldı. İki oy da geçersiz sayıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.