Edirne

Trakya'da kış

14:39 04 Ocak 2016
Trakya'da kış

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kar yağışının ardından belediye ekiplerinin ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı" dedi.

Gürkan, belediye meclis salonunda düzenlediği toplantıda, kentte 28 saat boyunca aralıksız yağan kar yağışının hayatı olumsuz etkilediğini belirtti.

Teknolojinin gelişmesiyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün doğru ve yerinde tahminlerde bulunduğunu belirten Gürkan, "Geçen hafta İstanbul'a çok kar yağdı, Edirne'ye hiç yağmamıştı. Bu hafta sonu burada da oldu. Edirne soğuğa alışkın ama kara alışkın bir şehir değildir" diye konuştu.

Kar yağışının ardından belediye ekiplerinin ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışması yaptığını belirten Gürkan, bazı vatandaşların uzmanlık alanı olmadığı halde çalışmaları eleştirdiğini ifade etti.

Kar biriken dik rampalar ve özellikle trafiğin yoğun olduğu noktalarda kar temizleme çalışması yapıldığını belirten Gürkan, şöyle konuştu:

"Belediye ekipleri cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 02.00'den itibaren 4 ekibimiz ve 5 tuz serpme makinesiyle çalışmaya başladı. Dün bütün gün kar yağdı, yine 3 tane belediyemizin greyderi, 1 tane de dışarıdan kiraladığımız greyder ve 6 kepçeyle çalışmalarımızı sürdürdük. Yaklaşık bu sabaha kadar 28 saatte attığımız tuz miktarı 200 ton. Toplam 280 personelimizle çalışma yaptık. Bugün de ekiplerimiz şehirde yayaların kullandığı noktaları temizledi. Kar yağmaya başladığından toplantı anına kadar belediyeye 160 şikayet telefonu geldi. Nedir bunlar? Ara sokaklardan ya da evimizin önünden çıkamıyoruz şeklinde şikayetlerdi bunlar. Belediye ilk olarak ana arterleri temizler daha sonra o kısımlara bakar. İlk önce ana arterler açılsın ki trafik devam etsin."

Kar yağışının yoğun olduğu günlerde toplu taşıma araçlarının kullanılması gerektiğini dile getiren Gürkan, vatandaşlara kış lastiği kullanmalarını önerdi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.