Edirne

Trakya Üniversitesi Bolcaana Yemekhanesi açıldı

16:46 06 Ocak 2016
Trakya Üniversitesi Bolcaana Yemekhanesi açıldı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Dairesine bağlı Bolcaana Yemekhanesi düzenlenen törenle açıldı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, törende yaptığı konuşmada, çok güzel bir yemekhaneyi üniversitenin hizmetine açtıklarını belirtti.

Öğrencileri ve çalışanlarına çok modern bir yemekhane kazandırdıklarını ifade eden Yörük, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bugün üniversitemiz yeni bir tesis daha kazanıyor. 8600 metrekareyi aşan kapalı bir mekanda, alt katında Sağlık, Kültür ve spor Daire Başkanlığımızın idari kısmını buraya taşıyoruz. Binamızın yan tarafında da öğrencilerimiz için çok amaçlı salonlarımız mevcut. Binamızın birinci katında öğrenci yemekhanemiz bulunuyor. Burada 900 öğrencimiz 4 farklı turnikeden geçerek yemek yiyebilecek.  Bir üst katta da akademik ve idari personelimiz beraber yemek yiyebilecek. Bu katta ayrıca yoğunluk olduğu zaman öğrencilerimiz de salonun diğer alanında yemek yiyebilecek. Burada teknolojinin son olanakları kullandı. Bodrum katımızda 10 bin kişiye aynı anda yemek çıkarabilecek, ilimizin en büyük ve en modern mutfağına sahibiz. Bunun dışında binamızda merkezi ısıtma ve soğutma sistemimiz var. Tüm bunlara ek olarak bütün mefruşatını da yeniledik. Öğrencilerimiz ve çalışanlarımız için modern masa ve sandalyeler ile birlikte, konforlu bir hizmet sunacağız. Bu binanın öğrencilerimize, hocalarımıza ve personelimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.''

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Rektör Yörük ve beraberindekiler yemekhanenin açılış kurdelesini kesti, hep birlikte yemek yedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.