Edirne

Cuma namazı mesai düzenlemesi

13:47 08 Ocak 2016
Cuma namazı mesai düzenlemesi

 Cuma namazı için mesai düzenlemesinin ardından ilk cuma namazı kılındı.

Edirne'de vatandaşlar başta Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camiler olmak üzere birçok camiyi doldurdu. Camilerde edep ve haya üzerine hutbe verildi.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cuma namazı mesai düzenlemesinin Türkiye'nin normalleştiğinin göstergesi olduğunu söyledi. Hacıoğlu, düzenlemenin hayırlı olmasını diledi.

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Edirne Şube Başkanı Erdinç Dalgıç, düzenlemenin memurları sevindirdiğini söyledi. Meslek ayrımına göre bakanlıkların düzenleme yapacağını aktaran Dalgıç, şunları kaydetti:

"Doğu ile Batı illeri arasında saat farkı var. Düzenleme, bu fark hesaplanarak bakanlıkların talimatı doğrultusunda valiliklerce kentlerde uygulanacak. Bu talebimiz gerçekleştiği için mutluyuz. Cuma günleri işimizi aksatmadan hem namazımızı kılacağız hem de mesaimizi tam yapmış olacağız. Daha önce bu konuda belli belirsiz bir durum vardı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasının ardından cuma namazı düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Vatana, millete hayırlı olsun."

- "Camilerde yoğunluk gözlemledik"

Kırklareli'ndeki birçok memur da camilerde yoğunluk oluşturdu.

Memur-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler, genelge ile memurların kamu hizmetini aksatmayacak şekilde ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getireceğini söyledi. Düzenlemeyi Memur-Sen olarak 2015 yılının Ağustos ayı toplu sözleşmesinde gündeme getirdiklerini anımsatan Karanfiler, genelge ile camilerde yoğunluk gözlemlediklerini kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür eden Karanfiler, kamu kurumlarında da cuma namazı takvimlerinin hazırlanması gerektiğini  ifade etti.

Karanfiler, uygulama ile kamudaki işlerinde aksamayacağını sözlerine ekledi.

- Genelge

Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla yayımlanan genelgede, "Anayasa ve ilgili mevzuatla güvence altına alınan dini inanç hürriyetinin bir gereği olarak cuma namazı saatinin mesai saatine denk gelmesi halinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan isteyenlere mesai kaybına neden olmadan izin verilir" ifadesi yer aldı.

Genelge, kamu çalışanlarının cuma günü mesailerinin, cuma namazı öncesi öğle tatiline girecek ve namazın bitiminden sonra tekrar mesaiye başlayacak şekilde düzenlenmesini öngörüyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.