Edirne

Kırkpınar'a ilgiyi tüm yıla yayma hedefi

16:06 15 Ocak 2016
Kırkpınar'a ilgiyi tüm yıla yayma hedefi

Edirne Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) iş birliğinde hayata geçirilecek projeyle Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine de ev sahipliği yapan Sarayiçi bölgesinin cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.

Olimpiyatlardan sonra en uzun soluklu spor organizasyonu olarak anılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerininin yapıldığı Er Meydanı ve çevresinde gerçekleştirilecek rekreasyon projesi sayesinde tüm yıl turizm hareketliği yaşanması bekleniyor.

Tunca Nehri’nin çevrelediği Sarayiçi adası, Kakava Şenlikleri ve Kırkpınar'ın yapıldığı dönemler hariç, seyrek olarak insanların uğradığı yer olarak dikkati çekiyor.

Valilik, belediye ve TRAKYAKA tarafından hayata geçirilecek "Kırkpınar Rekreasyon Projesi"yle Sarayiçi'nin yılın her günü cazibe merkezi haline gelmesi amaçlanıyor.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kentteki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, mali destek programları dışında bölgedeki paydaşlarıyla ortak hareket ederek kentlerin önemli ihtiyaçlarını da giderecek projelere imza attıklarını söyledi.

Bu kapsamda Tunca Nehri ve çevresinin turizm faaliyetleri açısından etkin kullanımının amaçlandığı “Kırkpınar Rekreasyon Projesi’nin kısa zamanda yürüyeceğini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

“Projenin 4 milyon 750 bin liralık kısmını ajansımız karşılayacak. Proje adından da anlaşılacağı üzere Edirne’de geleneksel Kırkpınar güreşleri ve festivalinin yapıldığı alanda gerçekleştirilecek. Edirne bilindiği üzere tarihi bir kent olup tarih boyunca da önem ve değerini korumuştur. Şehir bugün özellikle Osmanlı İmparatorluğu’na ve diğer medeniyetlere ait birçok tarihi yapıyı barındırıyor. Proje mekanı olarak seçilen alan tarihi yapıların yoğunlaştığı, şehir merkezine oldukça yakın bir alan. Proje içerisinde söz konusu bölgede yapılacak rekreasyon ve peyzaj çalışmaları ile yürüyüş ve bisiklet yolları, oyun parkları, spor sahaları, piknik alanları, restoran, büfe ve kafeteryalar, kumsal, Tunca nehri üzerinde yapay havuz, konser alanları gibi yapıların oluşturulması planlanıyor.”

Projenin, kısa süre sonra ihaleye çıkacağı aktarıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.