Edirne

- Meriç Nehri'nin debisi düşmeye başladı

08:55 19 Ocak 2016
- Meriç Nehri'nin debisi düşmeye başladı

Tunca Nehri'nden sonra Meriç Nehri'nin de debisi düşmeye başladı.

Hafta sonu ani yükselişle Tunca'nın yer yer nehir yatağından çıkmasına, Meriç Nehri'nin de taşkın seviyesinde akmasına neden olan debi artışı durdu.

Dün Tunca Nehri'nde başlayan düşüş geceden itibaren önce debisini sabitleyen sonrada düşüşe geçen Meriç Nehri'nde başladı.

Sarayiçi adasında çevreye yayılan Tunca suları yavaş yavaş nehir yatağına dönmeye başladı. Ancak üzerlerinde nehir suları bulunan Fatih, Kanuni ve Yalnızgöz taş köprüleri hala trafiğe kapalı tutuluyor. Tunca Köprüsü girişinde yoğun su birikmesi nedeniyle dün araçların geçmekte zorlandığı köprü girişindeki suyun hacmi azaldı. Trafik akışında bir sorun yaşanmıyor.

Meriç Nehri'de 1360 metreküp/saniye seviyesinde pik yaptığı debisini bu değerde dün akşamdan itibaren sabitledi. Daha sonra 1307 metreküp/saniye seviyelerine kadar düştü. 225 metreküp/saniye seviyelerine kadar çıkan Tunca Nehri debisi ise 115 metreküp/saniye seviyelerine geriledi.

Yetkililer, nehirlerin havzasında herhangi yağış olmaması ve Bulgaristan'ın barajlardan kontrollü su salması durumunda her iki nehrinde normal debilerine kısa sürede döneceğini ifade ediyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.