Edirne

Diyanet-Sen'den "Diyanetime Dokunma" eylemi

13:22 19 Ocak 2016
Diyanet-Sen'den "Diyanetime Dokunma" eylemi

Edirne'de Diyanet-Sen üyeleri ''Diyanetime dokunma, diyanetime sahip çık'' eylemi yaptı.

Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, Eski Cami önünde düzenlenen basın açıklamasında, ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan diyanete yapılan saldırıları kınadı.

Diyanet İşleri Başkanlığına saldırı dilini kullananları iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak nitelendirdiklerini dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

''Diyanet İşleri Başkanlığını itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmeler, topluma başkanlığın görüşü olarak takdim edilemez. Bazı çevrelerin konuyu defalarca başkanlığın görüşü olarak takdim etmesi hiçbir ahlaki değerle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez. Diyanet, bu ümmet coğrafyası için tek umuttur. Bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir, vicdan ve inanç yoksunu bir millet olmaya doğru adım adım kayarız, ne refahtan bahseden ne de ezanı Kur'an dinleyebilen bir millet oluruz. Bağımsızlığımızın sembolleri tek tek ellerimizden kayar gider. Türkiye adına aydınlık yarınlardan bahsedebilmek için bizim bir ve bütün olmamız gerekir.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.