Edirne

Bulgaristan'ın verdiği "sarı alarm" Edirne'yi etkilemeyecek

13:29 20 Ocak 2016
Bulgaristan'ın verdiği "sarı alarm" Edirne'yi etkilemeyecek

Bulgaristan'ın Elhova bölgesindeki kar erimelerinin Tunca Nehri'nin debisini bir miktar arttırabileceği ancak hayatı olumsuz etkileyecek bir durumun söz konusu olmadığı bildirildi.

Hafta sonu nehirlerin kaynağını aldığı Bulgaristan ve Edirne'deki lokal yağışlardan kaynaklanan debi artışı sona erdi. Tunca ve Meriç nehirlerindeki seviye hızla düşüyor.

Meriç Nehri'nin debisi 1360 metreküp/saniyeden 841 metreküp/saniyeye, 225 metreküp/saniye seviyelerine kadar çıkan Tunca Nehri'nin debisi ise 104 metreküp/saniyeye kadar indi.

DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nehir debilerinin düşüşe geçtiğini söyledi.

Bulgaristan'ın "sarı alarm" seviyesinde bir uyarıda bulunduğunu ifade eden Sabancı, "Bulgaristan'ın Elhova bölgesindeki kar erimeleri ve yağıştan dolayı Tunca'ya karışacak suların Edirne'de Sarayiçi bölgesindeki su seviyesini bir miktar artıracağı yönünde uyarı geldi. Bu, nehirlerin genel seviyelerini etkilemez, sadece Tunca Nehri debisini bir miktar artırır, bu da Sarayiçi'ne yayılan suların nehir yatağına tam olarak dönmesini biraz geciktirir. Yaşamı olumsuz etkileyecek bir durum söz konusu değil. Nehirlerin yüksek debide ayrı ayrı geldiklerinde bir sıkıntı olmuyor. Tunca, Meriç ve Arda'nın üçü bir arada yüksek debide gelmesi sıkıntı oluşturuyor" diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.