Edirne

Edirne'den kısa kısa

11:46 24 Ocak 2016
Edirne'den kısa kısa

Keşan ilçesinde insan hakları kurulu toplantısı düzenlendi.

Kaymakam Nuri Özder Başkanlığında, Kaymakamlıkta düzenlenen toplantıda, 2015 yılında yapılan çalışmalar ve yapılan şikayetler hakkında bilgiler verildi.

2016 yılında İlçe İnsan Hakları Kurulu alt komisyonlarında görev alan üyelerin seçimi yapıldı. Kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin ardından toplantı sona erdi.


- Havsa'da altyapı ve yol çalışmaları

Hava Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçede altyapı ve yol sorununu bitirdiklerini belirtti.

Tekin, belediyede düzenlediği basın toplantısında, kanalizasyon arıtma tesisi çalışmaların tamamlandığını belirterek ilçeye yaklaşık 30 bin nüfusu kapsayan proje kazandırdıklarını vurguladı.

Başkan Tekin, kanalizasyon arıtma tesisi hakkında şu bilgileri verdi:

''Kanalizasyon arıtma tesisimiz 8 ayrı binadan oluşmaktadır. Bunlar, bypas yapısı, sepet ızgara ve terfi merkezi, İnce ızgara, Oksidasyon hendeği, 2 adet çökertme havuzu, klor temas tankı, klor binası ve çamur susuzlaştırma sistemidir. Proje yaklaşık 30 bin nüfusa hitap etmektedir. Arıtma tesisi konvansiyonel özellikler taşımakta olup nüfusun artması durumunda ilave sistemlerle büyüme özelliğine sahiptir. Tesiste çalışan bütün ekip ve ekipmanlar 24 saat çalışma özelliği göz önüne alınarak yedekli yapılmıştır. Tesiste elektrik kesilmelerine karşı bir jeneratör mevcuttur.''

İlçeye değer katacak Çocuk Parkı projesini de tamamladıklarını ifade eden Tekin,ilçeyi daha sağlıklı ve daha yeşil bir geleceğe taşımak istediklerini belirti.

Başkan Tekin, ilçede altyapı çalışmalarının ardından asfaltlama çalışmalarını da bitirdiklerini, ilçeyi daha da güzel bir hale getireceklerini vurguladı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.