Edirne

İpsala Sınır Kapısı'nda mülteciler için eylem

17:11 24 Ocak 2016
İpsala Sınır Kapısı'nda mülteciler için eylem

İpsala Sınır Kapısı'nda, aralarında Yunanistan ve İrlandalıların da bulunduğu bir grup, mülteci sorununa dikkat çekmek için eylem yaptı.

Sınır kapısı önünde toplanan gruptakiler, "Mültecilik insan hakkıdır" ve "Suriye halkı yalnız değildir" sloganları attı.

Burada grup adına açıklama yapan Fehmi Özer, mülteciliğin insan hakkı olduğunu ve tüm ülkelerdeki sınırların mültecilere açılması gerektiğini söyledi.

Ortadoğu’daki savaş ortamının bölgeyi senelerdir yaşanmaz hale getirdiğini anlatan Özer, ''Bunun sonucu canını kurtarmak isteyen başta Suriyeliler olmak üzere binlerce kişi, tarihin en büyük göç dalgasını başlattı. Savaşın doğrudan sorumlusu olan devletler ise mülteci sorununa çözümler üretmek bir yana dursun işgalci gibi gördüğü göçmenlerin kendi ülkelerine girmelerini engellemek için küresel çapta asayiş önlemleri almaya çalışıyor'' diye konuştu.

Özer, mülteciliğin insan hakkı olduğunu aktararak, geçici koruma ve misafir etmenin, sorunları geçiştirmekten başka bir yararı olmayacağını savundu.

Ülkelerin sorumluluk alması ve yurtlarından edilen insanlara statü vermesi gerektiğini ifade eden Özer, ''Tüm kampların boşaltılması ve insanların eşit koşullarda çalışarak yaşamasının yolları üretilmelidir. İnsanları kaçtıkları yerlere geri göndermek, insanlık suçudur, hukuk dışıdır. Artık mülteci yasası istiyoruz'' dedi.

Konuşmalarının ardından bir süre slogan atan gruptakiler dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.