Edirne

''Teşvikler ile birlikte üretilen sütün kalitesi artacak''

16:25 25 Ocak 2016
''Teşvikler ile birlikte üretilen sütün kalitesi artacak''

Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, çiğ süt fiyatlarında desteklemelerin artacağını bildirdi.

Suiçmez, AA muhabirine açıklamada, çiğ süte yapılacak olan desteğin artacak olmasının üreticinin korunması açısından önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Hükümetin 2016 yılı ile birlikte verdiği müjdelerin umut verici olduğunu ifade eden Suiçmez, konuşmasına şöyle devam etti:

''Gübre ve yemde KDV’nin düşürülmesiyle üreticilerimiz maliyetlerini biraz düşürdü. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik, üreticinin sorunları ile yakından ilgileniyor. Üretimin artmasına yönelik çalışmaları her geçen gün artarak devam ediyor. Üretimin artması için desteklemelerin önemi çok büyük. Çiğ süt fiyatlarında ödenen primin üzerine belli bir miktar daha artış olacak. Teşvikler ile birlikte üretilen sütün kalitesi artacak. Bu kapsamda kaliteli süt üretimi yapan işletmeler desteklenecek. Süt ve süt ürünlerinin ihracatı konusunda da önemli desteklemeler yapılacak. Çünkü ürettiğimizi piyasaya arz edersek kazanırız. Ürettiğimizi satmalıyız ki kazanalım. Biz üretici birlikleri olarak köylümüzün yanında olmaya devam edeceğiz. Süt hayvancılığının gelişmesi için gereken ne varsa yapılmalı.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.