Edirne

Edirne'den kısa kısa

15:42 11 Şubat 2016
Edirne'den kısa kısa

Lalapaşa Belediye Başkanı Bülent Şahinşah, ilçede başıboş gezen hayvanların toplanacağı bir barınak yapılacağını bildirdi.

Şahinşah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, modern bir barınak yapacaklarını söyledi.

Son dönem ilçede sokak hayvanları sayısında artış yaşandığını ifade eden Şahinşah,"Hem onların sağlığı hem de vatandaşlarımızın sıkıntı görmesinin önüne geçmek için ilçemize bir hayvan barınağı kazandıracağız. Bugüne kadar Edirne Belediyesi’nden bu konuda yardım alıyorduk."


-“Özgecan’ı unutmadık”

CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, kadına uygulanan şiddetin derecesini belirlemenin mümkün olmadığını bildirdi.
Gegeoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Özgecan’ın acısının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala taze olduğunu belirtti.
Kadına şiddetin her zaman karşısında duracaklarını ifade eden Gegeoğlu, şunları kaydetti:
“Artık, kadına uygulanan şiddetin son bulması için yeni politikalar geliştirmek gerektiğini, caydırıcı cezaların daha da sıkılaştırılmasının gerekliliğini defalarca söylüyoruz. Söylemeye de devam edeceğiz.
Kadın demek yaşam demektir aslında. Bir insanın ilk anından itibaren kadınla başlayan süreci devam edip gidiyor. Kadın bu nedenle her zaman, her daim yaşamın ana maddesi gibi. Kadın güçlüdür, kadın cesurdur. Ancak kadın narindir.
CHP Edirne İl Kadın Kolları olarak, kadınlarımızın her zaman yanındayız ve kadına karşı uygulanan şiddetin de her zaman karşısındayız. Ne Özgecan’ımızı, ne de Özgecanlarımızı da unutturmayacağız.”

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.