Edirne

''Evlilik kurumuna bakış açısını değiştiriyor"

17:17 15 Şubat 2016
''Evlilik kurumuna bakış açısını değiştiriyor"

Yörük, gazetecilere yaptığı konuşmada, evlilik programlarının insanların evlilik kurumuna bakış açısını değiştirdiğini vurguladı.

Uzman Psikolog Ezgi Yürük, ''Evlilik programları toplumun mahremiyet algısını yok etme konusunda ciddi tehditler içermektedir'' dedi.

Son zamanlarda moda olan izdivaç programlarının kişileri gerçeklikten uzaklaştırdığını ifade eden Yörük, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu tür programlar toplumun mahremiyet algısını yok etme konusunda ciddi tehditler içermektedir. Bu programlarda kişiler gerçeklik ten uzaklaştırılıp adeta bir film karakterine dönüşmektedir. Programa katılan bireyler çoğunlukla seyirciye alay konusu olup bireyi farklı bir konuma sokmaktadır. Televizyonun karşısındaki izleyici program saatlerinden kaynaklı kadınlar olmaktadır. Gerçekliğine inanmadığı halde bir süre sonra oradaki yaşananları gerçek sanıp kendi ilişkilerini programa ve orada ki yaşananlara göre değerlendirenler olmaktadır. Burada yaşanan olaylardan dolayı kadın-erkek birçok kişinin evlilik kurumuna olan algısı değişmektedir.''


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.