Edirne

"Keşan'daki hava kirliliği sorunu çözülmeli"

13:57 16 Şubat 2016
"Keşan'daki hava kirliliği sorunu çözülmeli"

Edirne Belediye Başkanı Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Keşan ilçesindeki hava kirliliği sorununun çözülmesi gerektiğini bildirdi.

Tanrıkulu, Edirne Tabip Odası ve Keşan Belediyesi işbirliğinde Keşan Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, hava kirliliğinin ciddi sağlık sorunlarını neden olduğunu söyledi.

İlçede ciddi anlamda hava kirliliğinin olduğunu belirten Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Edirne Tabip Odası olarak halk sağlığına büyük önem veriyoruz. Keşan Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları yakından biliyorum. Bu işin önlenmesi için iki ayak ve biri halk biri de idareci ayağı. Bu işin ilgili kurumları sırasıyla Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Edirne Valiliği, Edirne Sağlık Müdürlüğü, Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü, Keşan Kaymakamlığı, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü ve en son Keşan Belediyesi'dir. Herkes sorumluluğu çerçevesinde hareket edecek. Yakıcılar, idareciler ve vatandaş sorumluluğunu bilecek. Keşan'daki hava kirliliği sorunu çözülmeli."

Toplantıda, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkanı Yardımcısı Ayşegül Arslan Aydın ve konunun uzmanları bilgi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.