Edirne

Edirne'de kentiçi ulaşımd ayaşanan sorunlar masaya yatırıldı

17:46 17 Şubat 2016
Edirne'de kentiçi ulaşımd ayaşanan sorunlar masaya yatırıldı

Edirne'de kent içi ulaşımda yaşanan sorunlar üniversitede masaya yatırıldı.

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun, Trakya Üniversitesi, İktisat Fakültesi konferans salonunda yaptığı konuşmada, böyle bir panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başladı.

Kent genelinde 7 ayrı hatta 17 güzergah ile toplu taşıma hizmeti yürütüldüğünü ifade eden Uygun, Edirne Toplu Ulaşım Sistemine kayıtlı 200'den fazla araçla vatandaşlara vatandaşlara toplu taşma hizmeti verildiğini vurguladı.

Belediye olarak araçları denetlemek, ruhsat vermek ve sürücüleri eğitmek, araç içi temizlik ve dezenfekte gibi bazı görevlerinin olduğunu anlatan Uygun, hayata geçirdikleri yeni uygulamalar hakkında ise şu bilgileri verdi.

''Maalesef geçen yıl hepimizi derinden etkileyen ve bazı tedbirler almaya iten bir Özgecan Aslan cinayeti ile ülkemiz sarsıldı. Bizde dedik ki Edirne Belediye Meclisi olarak Özgecan cinayetinden sonra bu kentte önemli tedbirler almalıyız ve diğer kentlere örnek olmalıyız. Artık bu kentte uyuşturucu kullanan kişi, cinsel taciz ve benzer suçlardan yargılanmış, ceza almış, affedilmiş bile olsa kentimizde şoför olamayacaklar. Sınırlarımız içinde bazı şartları taşımayanlar, taksi, minibüs, servis aracı satın alamayacak ve şoför olarak çalışamayacak''

Toplu taşımanın otomobillere göre daha az enerjiye ihtiyaç duyduğunu ifade eden Uygun, ''Toplu taşıma dünyaya nefes aldırır, daha az hava kirliliğine neden olur. İstihdam meydana getirir, dezavantajlı gruplara erişim olanağı vererek sosyal politikalara hizmet eder'' dedi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan, trafik sorunlarının toplumsal sorunlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Edirne bazı noktalarda trafik yoğunluğu yaşandığını, trafik ekiplerinin bu noktalarda her sabah önlem aldığını anlatan Soydan, şehir içindeki park sorununa da çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Trakya Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammed Emin Sarı ise şehir için ulaşım fiyatlarının pahalı olduğunu savunarak ücretlerde iyileştirmeye gidilmesini istedi.

Toplantının sonunda panele katılan konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevapladı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.