Edirne

Edirne'de Çakıroğlu için anma yürüyüşü düzenledi

17:23 18 Şubat 2016
Edirne'de Çakıroğlu için anma yürüyüşü düzenledi

Edirne'de bir grup, geçen yıl Ege Üniversitesi yerleşkesinde iki grup arasında yaşanan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için yürüyüşü yaptı.

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'ndeki menza kafe önünde toplanan grup, "Üniversitelerde terörist istemiyoruz", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atarak taşıdıkları Türk bayrağı ve pankartlarla Edebiyat Fakültesi'ne yürüdü.

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Taner Albayrak, burada yaptığı açıklamada, terör saldırılarından dolayı Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milletine baş sağlığı diledi.

Türk milletinin tarihinin destanlarla dolu olduğunu belirten Albayrak, şunları kaydetti:

"Ülkemiz üzerinde sürdürülen oyunlar her gün yeni bir canımızı almakta, her gün evlatlarımız şehit edilmektedir. Dün Çanakkale, Dumlupınar ve Sakarya'da verdiğimiz mücadele bugün Sur, Cizre ve İdil'de verilmektedir. Dün Yunanlıları kullanan emperyal zihniyet bugün terör örgütleriyle karşımıza dikilmektedir. Ancak onların hain emelleri karşısında dün Kuvayi Milliye bugün de yine aynı ruhla ülkücü hareket durmaktadır. Allah'a şükürler olsun ki atamız Mete Han'ın ordusu, peygamber ocağı aynı imanla çarpışmakta her şeyden ümit kesilse dahi bir Allah'tan bir de Türk milletinden ümit kesilmeyeceğini haykırmaktadır. Çakıroğlu kardeşimiz geçen yıl sınavdan çıktığı sırada Ege Üniversitesi kampüsünde adice şehit edilmiştir. Kardeşimiz şehit edilmeden önce yaptığı uyarılara kulak tıkayanlar bu vebal hepsinin boynunadır. Kardeşimiz Çakıroğlu'nu şehit edenler ile Dağlıca, Gabar, Basyan, Yüksekova'da Türk askerini şehit edenler, Ankara'da bomba patlatanlar aynı zihniyetin ürünü olup aynı amacın peşinde koşan teröristlerdir."

Albayrak'ın konuşmasının ardından ülkücü yemini eden gruptakiler fakültenin bahçesine Çakıroğlu anısına fidan dikti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.