Edirne

Aday öğretmenlere bilgilendirme toplantısı

09:24 23 Şubat 2016
Aday öğretmenlere bilgilendirme toplantısı

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğünce 142 aday öğretmen bilgilendirildi.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bir çok ilde aday öğretmenlerin mesleklerine ilişkin bilgilendirildiğini söyledi. Aday öğretmen yetiştirme sürecinde önemli bir dönüşümün başladığını aktaran Özcan, şunları kaydetti:

"Eğitim kurumlarımızı ve materyallerimizi dünyanın en gelişmiş düzeyine çıkartma hedefini, eğitimin insan faktörünü önceleyerek gerçekleştirmektedir.
Danışman öğretmen uygulamasıyla aday öğretmenlerimizin uzun yıllar alacak deneyim kazanma süreci, en iyi yetişmiş insan kaynağımızla en aza indirilmiş olacaktır. 6 ay devam edecek yetiştirme programıyla aday öğretmenlerimiz verimli ve sağlıklı bir eğitim sürecinden geçecektir. Böylece kurumlarımız, öğrencilerimizin olduğu kadar öğretmenlerimizin de kendilerini yetiştirdiği ve geliştirdiği kurumlar haline gelecektir. Bu süreç, asıl gayemiz öğrencilerimizin eğitimine ivme kazandırarak eğitimde yeni bir çığır açacaktır. 10 haftalık hizmet içi eğitim faaliyetleri aday öğretmen yetiştirme sürecinde ciddi bir farkındalık ortaya koyacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.