Edirne

TARGEL mühendis ve veterinerleri danışmanlık hizmeti verecek

15:31 24 Şubat 2016
TARGEL mühendis ve veterinerleri danışmanlık hizmeti verecek

Suiçmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde bulunan TARGEL’de çalışan ziraat mühendisi ve veterinerlerin, tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilere danışmanlık hizmeti vereceğini söyledi.

Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi'nde (TARGEL) çalışan mühendis ve veterinerlerin tarım ve hayvancılık işletmelerine danışmanlık vereceğini bildirdi.

Uygulamanın yılın ikinci yarısında uygulanmaya başlayacağını ifade eden Suiçmez, şunları kaydetti:

"TARGEL'de çalışan 16 bin civarında ziraat mühendisi ve veteriner hekim çalışan var. 2016'nın ikinci yarısında uygulamaya girmesi planlanan bir çalışma var. Her işletmeye, yani hayvancılıksa bir veteriner, tarımla ilgiliyse bir ziraat mühendisi verilecek. Bu çalışmayla her işletmeye 5 ziraat mühendisi ve veteriner düşecek belki ama mutlaka gerçekleştirilecek. Ben buna tarımda aile hekimliği diyorum. Bugün nasıl sağlıkta herkesin bir aile hekimi varsa bu da tarımda bir aile hekimliği modeli. Benim işletmemde, bir ziraat mühendisi ve bir veteriner hekim daha verimli çalışabilmem için bana danışmanlık verecek. Bu işletmenin de faaliyetini, ilerledi mi geriye mi gitti her ay rapor gönderecek Ankara'ya.”


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.