Edirne

"Altın günü" yerine "Sanat günü"

12:31 03 Mart 2016
"Altın günü" yerine "Sanat günü"

Gruptan bazı ev kadınlarının yaptığı 3 boyutlu resimleri çerçeveleterek sattığını anlatan Omurtay, "Kadınlarımız ev ekonomilerine de destek oluyor. Biz ev kadınları olarak bu konuda belediye, valilik ve ticaret odasından destek bekliyoruz. Amacımız ev kadınlarını sosyalleştirmek ve ev ekonomisine katkıda bulunmak" ifadelerini kullandı.

Edirne'de kadınlar, "altın günü" yerine "3 boyutlu resim" gününde bir araya geliyor.

Aynı cadde üzerinde oturan kadınlar evlerinde yaptıkları poğaça ve börekleri toplandıkları atölyede birbirlerine ikram ederken, yaptıkları 3 boyutlu resimleri satarak aile ekonomisine de katkıda bulunuyor.

Ev kadınları sanat günü koordinatörü Aynur Omurtay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev kadınlarının "ben bir şey yapamam" düşüncesinden uzaklaşması gerektiğini anlattı.

İş hayatına atılan birçok ev kadınının başarılı sonuçlar elde ettiğini belirten Omurtay, "Halk Eğitim Merkezlerinin açtığı kurslarda 3 boyutlu resim ve rölyef yapmayı öğrendim. Daha sonra kurstan ayrılarak öğrendiklerimi kendi kendime yapmaya çalıştım. Bunu gören ev kadını arkadaşlarım meraklandı ve onlar da 3 boyutlu resim yapmak istedi" diye konuştu.

Haftanın belirli günlerinde bir araya geldiklerini anlatan Omurtay, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımla güzel ve verimli vakit geçirmek için bilgilerimi paylaştım. Oturduğum apartmanın giriş katında bir atölye oluşturduk. Bu atölyede hem sosyalleşiyoruz hem de sanat günü toplanma etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Ev hanımları bu günler sayesinde sosyal hayata katılıyor. Grubumuz, emeklilerin de olduğu 20 ev kadınından oluşuyor. Onların boşalan hayatlarına bir parça renk katmak adına bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Haftanın iki günü toplanıyoruz ancak bu zaman dilimi bize yetmiyor. Sanat günlerimizde arkadaşlarımızın bazıları işleri bitmesine karşın buradan ayrılmak istemiyor."


-"Ev kadınlarının öz güveni artıyor"

Ev hanımı Zerrin Kaplan ise kadınların boş zamanlarını doldurmak için kendi aralarında "altın", "avro" ya da hediye günü kapsamında etkinlikler düzenlediğini dile getirdi.

Hediye günlerinin verimsiz geçebildiğini vurgulayan Kaplan, "Şimdi bu günlerden kadınlar bıktı. Ben zaten emekli öğretmen bir ev kadınıyım. Topluma yararlı bir şeyler yapmak istediğim için o günleri bir tarafa attık. Ancak biz burada yine evde yaptığımız mamaları burada yiyoruz. Ben buradaki arkadaşlarımı kursta tanıdım. Yeni dostluklar edindim. Sanat gününde ev kadınlarının öz güveni artıyor" diye konuştu.

Sabiha Kara da sanat günlerinde verimli çalışmalar ortaya koyduklarını, ev kadını olarak bir şeyler üretmenin ev ekonomisine katkıda bulunmanın mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Altın gününe gitmektense sanatsal bir günde toplanmanın daha verimli olduğunu aktaran Kara, "Her kadının iyi bir üretici olduğu unutulmamalıdır. Tüm ev kadınlarına sanatsal faaliyetlere katılmasını tavsiye ediyorum" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.