Edirne

Kent Ormanı Edirne Belediyesi'ne devredildi

14:23 03 Mart 2016
Kent Ormanı Edirne Belediyesi'ne devredildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kent Ormanı'nı, Edirne Belediyesine devredildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediyede düzenlenen törende, Kent Ormanı'nın 29 yıllığına belediyeye devredildiğini belirtti.

Söğütlük olarak bilinen Kent Ormanı'nın Edirne'nin ilk mesire yeri olduğunu ifade eden Gürkan, ''Söğütlük uzun yıllar taşkınlar nedeniyle bir noktada atıl kalmış, bu şehirde yaşayan insanlarında kullanmak istediği gibi kullanamadığı bir yer haline gelmiştir. Bir Süre önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Edirne Valiliği'ne tahsis edilmişti. Onlarda burasıyla başa çıkamadı, 3. şahıslara devretti olmadı. Geçen yılda üst üste 4 taşkın yaşadıktan sonra ormanda ciddi anlamda tahrip ve hasar oluştu. Orman İşletme Müdürlüğü burada ciddi anlamda temizlik çalışması yaptı, kırılan devrilen ağaçlar temizlendi. Şimdi de söğütlük Edirne Belediyesine devredildi'' dedi.

Edirne Orman İşletme Müdürlüğü ile ormanın bakım ve onarımını da birlikte yapacaklarını ifade eden Gürkan, çalışmaların ardından mesire yerini Edirne halkının ücretsiz şekilde nefes alacakları, vakit geçirebilecekleri kent parkı haline getireceklerini söyledi.

Edirne Kent Ormanı'nda yapacakları çalışma kapsamında kavak ağaçlarını temizleyeceklerini ifade eden Gürkan, vatandaşlara tehlike yaratan, bozuk ağaçların uzman kişiler tarafından budanacağını vurguladı.

Bazı kişilerin bilip bilmeden ''Ağaç katliamı'' yapılıyor diye sosyal medyada karalama kampanyası da başlatabileceklerini de aktaran Gürkan, kesilen ağaçlar yerine dokuya uygun çınar ağacı gibi daha uzun ömürlü ağaçlar dikileceğini söyledi.

Başkan Gürkan, Kent Ormanı'nın devredilmesinde büyük katkısı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na teşekkür etti.

İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere ise Bakan Eroğlu'nun Edirne'yi çok sevdiğini ve kente özel bir ilgisinin olduğunu belirti.

Meriç Nehri'nin içinden geçtiği kent ormanının çok güzel bir yerde ve kente çok yakın olduğunu vurgulayan Mere, ''Gerçekten böyle güzel bir yerin kente çok yakın olması vatandaşlar açısından büyük şans. Böyle bir yerin vatandaşlar tarafından kullanılmamasını gerçekten büyük bir üzüntüyle izliyordum. Bakanlığımızda bu yeri bence gerçek sahibine teslim etti. Orasının çok güzel bir yer olacağına inanıyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından taraflar arasında protokol imzalandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.