Edirne

''Sütümüz Nereye Gidiyor ?'' toplantısı

12:04 06 Mart 2016
''Sütümüz Nereye Gidiyor ?'' toplantısı

Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, burada yaptığı konuşmada, Edirne'de son yıllarda büyükbaş hayvan sayısında düşüş olduğunu belirtti.

Edirne'de, ''Sütümüz Nereye Gidiyor ?'' konulu toplantı düzenlendi.
Edirne Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Vali Dursun Ali Şahin Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıda süt üreticilerinin sorunları masaya yatırıldı.

Edirne'de günlük 600 ton süt üretildiğini ifade eden Suiçmez, konuşmasına şöyle devam etti:

''Birileri bu Türkiye’de 2015 yılında etrafında olan olaylardan fırsat elde etmeye uğraşıyor. Fırsat bu fırsat kaos yaratmaya çalışıyorlar. Edirne’nin günlük süt üretimi 600 tondur. 370 tonu Köy-Koop'un yapmış olduğu sözleşmelerle pazarlanıyor. Bu kriz başladığı günden beri birlikte hareket etmeye gayret gösteriyoruz. En azından bu süt fiyatlarını belirleme noktasında yapabileceğiniz çok fazla bir şey olmasa da bunu kamu oyuna basın aracılığı ile yukarılara taşımayı başarıyoruz. Biz üreticinin eline geçen paraya bakıyoruz. Birlik olmalıyız. Mücadeleye devam edeceğiz. Gerekirse Ankara'ya anlatmaya devam edeceğiz. Sadece biz birlik istiyoruz. Sanayicinin karşısında bir olduğumuzu göstermeliyiz. Birlik olma, mücadele zamanı. Bunu yapamazsak bu tokatlar ensemizden eksik olmaz.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.