Edirne

"Kadın katilleri hapisten çıkamasın"

16:58 09 Mart 2016
"Kadın katilleri hapisten çıkamasın"

Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Mine Ergin Tekay, kadın katillerine ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası verilmesini istedi.

Tekay, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen, "Ülkemizde Kadın Olmak" panelinde, kadınlara verilen değerin daha da artmasını umut ettiklerini anlattı.

Kadın katillerinin bir ömür boyu cezalarını çekmelerinden yana olduklarını vurgulayan Tekay, şunları söyledi:

"Kadın cinayetleri bir insanlık suçudur. Biz o kadın katillerinin tümünün ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını istiyoruz. Kadınları öldürenler ölene kadar çıkamasın o hapisanelerden. İdama, hadım edilmeye karşıyız. Biz intikam istemiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Biz sadece 6284 sayılı Kadını ve Aileyi Koruma Kanunu'nun Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde doğru bir şekilde uygulanmasını istiyoruz. Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimlerinin uygulanmamasını istiyoruz. Her şey bu kadar kolay olsun istemiyoruz. İnsanların siyasi görüşleri, ırkı, dili, dini bizim için önemli değil. Önemli olan kadınlara verilen değerdir."

Ergin Tekay, konuşmasının ardından kadın cinayetlerinde hayatını kaybeden kadınların anılarını anlattı ve bu kadınların fotoğraflarının yer aldığı afişleri katılımcılara dağıttı.

Uzman Psikolog Işıl Altıntaş Uçar, Edirne Barosu Kadın, Aile ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Nurten Kasapoğlu da panelde görüşlerini aktardı.

Panel sonunda, cinsel saldırı suçlarında zaman aşımının, haksız tahrik ve iyi hal indiriminin kaldırılmasını öngören ve ve kamuoyunda "Özgecan Yasası" olarak bilinen çalışma için imza toplandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.