Edirne

''Sağlıkta kadına uygulanan şiddet''

10:34 11 Mart 2016
''Sağlıkta kadına uygulanan şiddet''

Edirne'de ''Sağlıkta kadına uygulanan şiddet'' konulu etkinlik düzenlendi.

Edirne Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Tanrıkulu, Tabip Odası Lokalinde düzenlenen programda, özellikle halkın sağlığı ve meslektaşlarının özlük haklarıyla ilgilendiklerini belirtti.

Meslek örgütü olarak sorunlarına kendilerinin sahip çıkması gerektiğini ifade eden Tanrıkulu, ''Eğer sorunlarımıza kendimiz sahip çıkmazsak, hiç bir zaman meslek onurunu koruyamayız. Mesleğin özlük haklarını ileriye doğru götüremeyiz. Bu bağlamda Edirne Tabip Odası meslektaşlarıyla dayanışma içindedir. Bizim bizden başka dostumuz yok'' dedi.

Edirne Tabip Odası üyesi Dr. Zeynep Erişkin ise Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını vurguladı.

Doktorların görev yaptıkları süre zarfında mutlaka az veya çok sözlü yada fiziki şiddete maruz kaldığını anlatan Erişkin, ''Şiddet son yıllarda artarak maalesef önemli bir halk sağlığı sorunu haline geldi. Yapılan çalışmalarda şiddetin diğer iş kollarına nazaran en çok sağlık alanında olduğu ortaya çıkmış. Bu nedenle biran önce önlem alınması gerekiyor'' dedi.

Erişkin, şiddete uğrayan sağlık çalışanlarının genelde kadın olduklarını, bu nedenle sorunları hep birlikte dayanışma içerisinde çözüme kavuşturabileceklerini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.