Edirne

Edirne Edebiyat Günleri

13:00 14 Mart 2016
Edirne Edebiyat Günleri

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, gençlerin edebiyata ilgisini artırmayı amaçladıklarını bildirdi.

Özcan, Edirne Edebiyat Günleri etkinliği kapsamında Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle güne tatsız şekilde başladıklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü bir devlet olduğunu belirten Özcan, "Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gereken günlerdeyiz. Çok farklı terör gruplarının bir araya gelerek kümelendiği bir dönemdeyiz. Biz tarihte çok büyük sıkıntılar atlattık. İnşallah bu sıkıntıları da milletçe bertaraf edeceğiz" diye konuştu.

Edebiyat günleri etkinliklerinin devam edeceğini ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

"Edebiyat yaşayan hem uçsuz bucaksız bir okyonus hem de herkesin gönlünde var olan keşfetmekte zorlandığımız coşkulu bir nehirdir. Edebiyat günleri kapsamında bugün anlamlı bir günü yaşıyoruz. Yıllardır Akademi Edirne, Akademi Rumeli, yazı ve tiyatro okulu, Mehmet Akif ve Necip Fazıl okumaları gerçekleştirdik. Bu etkinliklere önemli bir halkayı ekliyoruz. Amacımız gençlerin edebiyata ilgisini artırmaktır. Sadece edebiyatla değil bilimle, kültürle ve sporla da önemli yetenekler keşfediliyor. Dolayısıyla edebiyatı sevmeyi sağlamak gönülde hiç sönmeyecek meşaleyi tutuşturmaktır."

Edebiyat günleri etkinliğinin gün sonuna kadar devam edeceğini anlatan Özcan, etkinlik kapsamında konuk yazarların kentteki çeşitli okullarda öğrencilerle bir araya geleceğini söyledi.

Yazarlar Tarık Tufan, Mustafa Armağan ve Yusuf Çopur da etkinlikte bir konuşma yaptı.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.