Edirne

Edirne'den kısa kısa

17:45 14 Mart 2016
Edirne'den kısa kısa

TEMA Vakfı Edirne Şubesi üyeleri, Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

TEMA Vakfı Edirne Şube Başkanı Şirin Çoğal, ziyarette yaptığı konuşmada, kentteki bazı kurum ve kuruluşlarla çalışmalar yaptıklarını belirtti .

TEMA'nın Türkiye'nin yeşil örtüsü için çaba harcadığını anlatan Çoğal, "Erozyonla mücadele, ağaçlandırma ve başta topraklarımız olmak üzere tüm doğal varlıklarımızın korunması için toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aralık ayı sonu itibariyle 2015 yılında ulaştığımız gönüllü sayısı 55 bin 739'dur. Kurulduğumuz günden bu yana ulaştığımız toplam gönüllü sayımız 588 bin 689'dur. İlimizde de çalışmalarımıza katkılar sunacak gönüllülerimiz çoğalıyor. Daha yeşil yarınlara umutla bakmanın heyecanını yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Edirne Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Zogo da TEMA Vakfı'nın geleceğe ve çevreye duyarlı projeler ürettiğini belirtti.

-EDOSK'tan üç ülke turu

Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK) üyeleri Edirne, Bulgaristan ve Yunanistan güzergahında üç ülke turu etkinliği düzenledi.

EDOSK Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Gözet, yaptığı açıklamada, tur kapsamında 87 kilometre pedal çevirdiklerini söyledi.

Her hafta pazar günü etkinlik yaptıklarını ifade eden Gözet, "Bisikleti ve isteği olan herkes turlarımıza katılabilir. Tura katılan üyelerimizle birlikte piknikler de düzenleyerek doğanın tadını çıkartıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.