Edirne

"57. ve 27. Alay tarihine yürüyor"

09:27 16 Mart 2016
"57. ve 27. Alay tarihine yürüyor"

Çanakkale Savaşı'nda gösterdikleri kahramanlıkla destanlaşan 57. Alay için Çanakkale'ye yürüyen 57 gönüllüyü Keşan'da 27. Alay gönüllüleri karşıladı.

Mehmet Gemici Cennet Bahçesi önünde Malkara'dan gelen 57. Alay yürüyüş grubunu karşılayan 27. Alay gönüllüleri, Kurtuluş Caddesi'ni takip ederek, Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Keşan Kaymakamı Nuri Özder, burada yaptığı konuşmada, 57. Alay'ın Çanakkale Savaşları'nda önemli rol oynadığını anımsatarak, her iki alayın gönüllülerini tebrik etti. Özder, "Gönüllülerimiz duyarlı ve örnek alınması gereken bir etkinlik yapmıştır. Onlarla gurur duyuyoruz" dedi.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da yürüyüş komitesinde bulunan vatandaşları tebrik etti.

57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yıldız ise birlik ve beraberlik ruhunu ortaya koyduklarını söyledi.

Geleneksel olarak her yıl düzenledikleri yürüyüş etkinliğinin altıncısını gerçekleştirdiklerini anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"Keşan'a dördüncü gelişimiz. Bizim için buranın manevi bir yönü var. 27. Alay bizi Keşan'da karşılıyor. Çanakkale Savaşları'nda 27. Alay ilk kurşunu sıktı, ilk şehidini verdi, ilk müdahaleyi yaptı. 27. Alay son mermisini, son şehidini verene kadar mücadele etti. Onun için biz 27. Alay’la var olduk. 27. Alay destanın ilk harflerini, basamaklarını oluşturdu. Biz ise arkadan geldik. 57. Alay ve 27. Alay savaş bitene kadar iki kardeş alay olarak birlikte yürüdü."

Konuşmaların ardından yürüyüş temsilcilerine madalya verildi.

57. ve 27. Alay yürüyüş grupları, 18 Mart'ta Çanakkale'deki törenlere katılmak için yola çıktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.