Edirne

ESK'nin süt fiyatlarına müdahalesi

15:30 16 Mart 2016
ESK'nin süt fiyatlarına müdahalesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu yöndeki kararının süt piyasasına olumlu etki yapacağını ifade eden Suiçmez, konuşmasına şöyle devam etti:

Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, Et ve Süt Kurumunun (ESK), çiğ sütün litresini Ulusal Süt Konseyinin bu yılın ilk yarısı için belirlediği 1,15 liradan alacak olmasının yerinde bir karar olduğunu söyledi.

Suiçmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, ESK’nın fiyatlara müdahale etmesindeki amacın üreticilerin zarar görmesini ve süt hayvanlarının kesimini önlemek olduğunu belirtti.

''Et ve Süt Kurumunun süte müdahale fiyatı olarak 1 lira 15 kuruş şeklinde açıklandı. Bu çok memnuniyet verici bir açıklama. 1 Kasım seçimlerinde hükümet kurulduktan sonra hatırlarsanız tarım bakanımız bu müjdeyi daha o zaman vermişti. Et ve Süt Kurumunun bir hakem pozisyonunda olacağını söylemişti. Bunun hukuki alt yapısı vardı. . En geç 1 hafta içerisinde Et ve Süt Kurumu, piyasadan süt çekmeye başlayacak. Kurum, direk süte müdahaleyi yapacak, kendisi süt tozunu yapacak ve bu tozu iç ve dış pazarda satacak. Üretici için çok güzel bir haber. İnşallah bu yöndeki destekler artarak devam eder.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.