Edirne

Edirne'den kısa kısa

17:48 16 Mart 2016
Edirne'den kısa kısa

AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Nursel Arseven, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale Zaferi'ni anlatan yarışmanın sonuçlandığını bildirdi.

Arseven yaptığı yazılı açıklamada, ecdadı rahmet ve saygıyla andıklarını belirtti.

AK Parti'nin Çanakkale Zaferi dolayısıyla tüm Türkiye'yi kapsayan bir etkinlik düzenlediğini ifade eden Arseven, "Çanakkale Zaferi'ni anlatan yazı yarışmasına 81 ilden çok sayıda kadın katıldı. Bunların arasından Elif Karabacak, Fatma Taşdemir, Nuriye Şenkal Gören ve Fatma İnceyılmaz’ı ödüllendirdik ve AK Parti Genel Merkezimize yazılarını gönderdik. Bu yazılar genel merkezde de değerlendirilecek ve sonuçlar açıklanacaktır" diye konuştu.

-Çanakkale şehitleri bisiklet turu

Edirne Bisiklet Kulübü'nün (EBİS) Çanakkale şehitleri için bisiklet turu düzenleyecek.

EBİS Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Çalışkan yaptığı yazılı açıklamada, turu 7 yıldır geleneksel olarak düzenlediklerini anımsattı.

Turun 20 Mart Pazar günü düzenleyeceklerini ifade eden Çalışkan, "Edirne'den başlayarak Keşan, Gelibolu ve Çanakkale Şehitler Abidesi'ne ulaşan bir güzergahımız olacak. Bu kapsamda bize destek olan valilik, belediye, jandarma komutanlığı, sağlık müdürlüğü ve diğer kurumlara teşekkür ediyoruz. Edirne'den iki grup halinde saat 06.00'da çıkış yapılacaktır. Turumuzu Atatürk ve silah arkadaşları ile terör olaylarında hayatını kaybedenler adına gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

-Özel Sporcular Atletizm Şampiyonası'nın ardından

Edirne Ses-Sizsiniz Spor Kulübü sporcularının Antalya'da düzenlenen şampiyonada başarılı sonuçlar elde ettiği bildirildi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, şampiyonanın Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından 12 - 14 Mart tarihlerinde düzenlendiği belirtildi. Kulübün sporcularının şampiyonada başarılı sonuçlar elde ettiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Atletizm antrenörleri Yağmur Acar nezaretinde şampiyonaya Özlem Paçarız, Zekeriya Göksu ve Şebnem Kuzu’dan oluşan 3 sporcuyla katılan kulübü buradan boş dönmedi. Zekeriya Göksu cirit atmada ve Şebnem Kuzu'da gülle atmada kendi kategorilerinde ikinci olma başarısını gösterdi. Özlem Paçarız ise 100 metre koşuda dereceye girememesine rağmen hatasız bir şekilde tamamlayarak ileriki şampiyonaların için umut verdi. Kendisi gönüllerin şampiyonu oldu."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.