Edirne

"Dünya Saati" etkinliği

21:17 19 Mart 2016
"Dünya Saati" etkinliği

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İnsanlar tasarruf ederse bu dünya herkese yeter" dedi.

Eroğlu, yarın gerçekleşecek programları için geldiği Edirne'de Selimiye Camisi'nde namaz kıldı. Gazeteciler, cami çıkışında "Dünya Saati" etkinliğine Selimiye Camisi'nin de katılacağının hatırlatılması üzerine Bakan Eroğlu, küresel ısınmanın önemli bir hadise olduğunu söyledi.

Küresel ısınmaya karşı tüm dünyanın tedbir alması gerektiğine vurgu yapan Bakan Eroğlu, "Dünyadaki herkes yakıtta, elektrikte, suda tedbirli olmalı. Dünyada şu anda 2,5 milyar insan suya erişemiyor. İnsanlar tasarruf ederse bu dünya herkese yeter. Bir tarafta açlık bir tarafta obezlik var, bir tarafta su var bir tarafta susuzluk var. Küresel ısınmaya karşı herkesin özellikle vazifesi var ve bunu yerine getirmeli. Odadan ayrıldığı zaman elektriği, dişini fırçalarken suyu kapatırsa yüzde 20'lik tasarruf sağlanır" diye konuştu.

Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren de dünyadaki pek çok anıt eserin 10 yıldır süren kampanya kapsamında aydınlatmaları kapatılarak etkinliğe destek verildiğini kaydetti.

Güneren, "İklim değişikliğine dikkat çekmek, doğal kaynakları tasarruflu kullanmak amacıyla düzenlenen dünya çapındaki bir kampanyaya bizde başta mimari alanda dünyaya mührünü vurmuş Selimiye ve Büyük Sinagog'la katıldık" dedi.

İklim mücadelesine destek dikkat çekmek amacıyla Doğal Hayatı Koruma Vakfının (WWF) Dünya Saati etkinliğine Selimiye Camisi ve Edirne Büyük Sinagogu ışıklarını kapatarak destek verdi.

Küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla WWF'nin 10 yıldır düzenlediği ve dünyanın pek çok anıt eserinin 1 saat ışıklarını kapatarak destek verdiği farkındalık eylemine Edirne'den de katkı sağlandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.