Edirne

Edirne Milli Eğitim Müdürü Özcan:

11:02 22 Mart 2016
Edirne Milli Eğitim Müdürü Özcan:

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, "Her öğrencimizin mutlaka bir spor alanına yönelmesi gerekliliği üzerinde duruyoruz" dedi.

Özcan, Mithatpaşa Ortaokulu'nda düzenlenen spor malzemesi dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

Okullarda spora yönelimi artırmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Özcan, şunları kaydetti:

"Her öğrencimizin mutlaka bir spor alanına yönelmesi gerekliliği üzerinde duruyoruz. Öğrencilerimizin erken yaşlardan itibaren sporun önemini kavramalarını sağlamamız gerekiyor. Çocuklarımızın sporla hemhal olmaları bizim için çok önemli. Biz bu nedenle diğer alanlarda olduğu gibi spor faaliyetlerinin de üzerinde ehemmiyetle duruyoruz. Bütün bu okul sporlarını yaparken de biz öğrencilerimizden şunu unutmamalarını özellikle rica ediyoruz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' sözünden hareketle, spor yaparken centilmenlik ruhu içerisinde spor yapmaları gerektiğini, katılımcılığı, ekip ruhunu, centilmence bir rekabet ortamında yaşamaları gerektiğini ifade ediyoruz."

Özcan, okul sporlarında Edirne'nin Türkiye sıralamasında dördüncü olurken, Marmara Bölgesi'nde ise birinci olduğunu belirtti.

Türkiye sıralamasında birinciliği hedeflediklerini aktaran Özcan, "Okul sporlarına üst düzey katılımı sağladıklarından dolayı, eğitim yöneticilerimize, öğrencilerimizi sportif müsabakalara hazırlayan beden eğitimi öğretmenlerimize teşekkür ediyorum, başarılı çalışmalarının artarak devamını diliyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.