Edirne

Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması

15:10 25 Mart 2016
Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında Edirne’den 8 devlet okulu 649 proje başvurusu içerisinde dereceye girerek büyük bir başarıya imza attı.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmaya başvuran 649 projeden sergilenmeye değer görülen 100 projeden dereceye giren projelerin ödül töreni İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Edirne’deki okullar bir çok özel ve devlet okulunu geride bırakarak 8 ödül aldı.

Bu okullardan kendi kategorilerinde Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi“Uzayda Herhangi Bir P Noktasının Platonik Cismin Köşelerine Uzaklıkları ile İlgili Bağıntılar” Projesi, Edirne Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi “Androiadrı”Projesi ile birinci oldu. Edirne Uzunköprü Anadolu Lisesi “Ortaöğretim Öğrencilerinde Alt Yazılı ve Altyazısız Olarak İzlenen Yabancı Filmlerin Öğrencilerin Dil Becerilerine Etkisi” Projesi’yle ikinci, Edirne Keşan Lisesi “Atların İzinden İpsala’ya” Projesi ile üçüncü oldu.

Aynı okullar 4 ayrı projeleriyle de farklı derecelerde yer aldı.

Birinci olan okulların yöneticilerine ödülleri İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan tarafından verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.