Edirne

Edirne'de kitap okuma etkinliği düzenlendi

14:08 30 Mart 2016
Edirne'de kitap okuma etkinliği düzenlendi

Kütüphane Haftası dolayısıyla Saraçlar Caddesi Atatürk Anıtı önünde, düzenlenen etkinliğine yaklaşık 100 öğrenci katıldı.

Edirne’de kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Türk Kütüphaneciler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Salih Dönmez, amaçlarının kitap okumayı sevdirmek olduğunu belirtti.

Beş yıldır aynı etkinliğin tüm Türkiye'de yapıldığını ifade eden Dönmez, konuşmasına şöyle devam etti:

''5 yıldan beri bu etkinlik tüm Türkiye genelinde yapılıyor. Amacımız halkımızda bir okuma algısı yaratmak. Okuma alışkanlığına ön ayak olmak istiyoruz. Biz bir şeyler öğrenmek için okumalıyız. Okuyan bilir, okuyan duyar, okuyan görür. Okumayan bilebilir ama bu bilgi eksik olabilir. Bizim bir hedefimiz, kendi çabamızla okuma alışkanlığı kazandırmak. Kütüphaneler okuma alışkanlığı kazandırmak için çeşitli yollar deniyor. Bunlar yeni kitaplar alarak, yeni yayınlar getirerek, ödünç vermede kolaylık yaratarak yapıyorlar bunu. Biz farkındalık yaratarak, verimli kitap okuyan kişi sayısında artış yaratmak istiyoruz. Buradan geçen 100 kişiden 20 kişiyi etkileyip kitap okumasını sağlarsak bizim için büyük bir kazanım olur''

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ise ''1 Kütüphane açarsanız 10 Cezaevi kapatırsınız” diyerek kitabın ve kitap okumanın önemine dikkat çekti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.