Edirne

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Uras:

19:05 31 Mart 2016
Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Uras:

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, ''Geri kabullerin başlamasıyla insanlar bu yollardan herhalde vazgeçmeye başlarlar. Çünkü bir kazanç getirmediğini görecekler. O zaman o masrafa ve riske değmeyecek.'' dedi.

Uras, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliğinde düzenlediği basın toplantısında, Geri Kabul Anlaşmasının yasa dışı göçün azalmasında etkili olacağını belirtti.

Son zamanlarda kaçak göçmen sayılarında ciddi bir düşüş olduğunu, uygulamayı gören kaçakların yasa dışı yollardan yurt dışına gitme çabalarından vazgeçmeye başlayacağını anlatan Uras, şöyle devam etti:

''Geri kabullerin başlamasıyla insanlar bu yollardan herhalde vazgeçmeye başlarlar. Çünkü bir kazanç getirmediğini görecekler. O zaman o masrafa ve riske değmeyecek. İnsanlar ailelerini Ege'ye gözü kapalı atacaklarına artık daha düzgün ve düzenli yollardan gitmeyi tercih edecekler. Göçmen kaçakçıları da bu işten zarar görecek, görsünler yaptıkları iş illegal bir iş çünkü. Onlar başka arayışlar içinde çareler ürettikçe, biz de karşı çareler üreteceğiz. Bu işi düzenli bir şekilde yapacağız. Yüzlerce kişinin, çocuğun Ege sularında boğulmasını kimse istemiyor.''

Yunanistan'ın Geri Kabul Anlaşmasını çok önemsediğini ifade eden Uras, ülkede göçmen sorununun sürekli gündemde olduğunu vurguladı.

Uras, ''Bir an önce anlaşmanın yürürlüğe girmesi çok önemsedikleri bir şey. Yunanistan'da göç işi ekonomi gündemlerini bile solladı. Kamuoyu buna büyük ilgi gösteriyor. Çünkü sadece bugün uğraştıkları sorun değil, yarının ne olacağını bilmedikleri için de büyük ilgi gösterdiler. Türkiye ile bu iş çözülmeseydi, kara kara düşünüyordu, Yunanistan'daki yetkililer. O nedenle bu anlaşmaya çok önem veriyorlar.'' diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük ise bugün gayet güzel çok verimli bir konferans yaptıklarını amaçlarının konferanslar serisini kalıcı ve uzun süreli hale getirmek olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.