Edirne

Edirne'den kısa kısa

19:30 01 Nisan 2016
Edirne'den kısa kısa

Türkiye'nin Atina Büyükeliçisi Kerim Uras, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti.

Gürkan, Büyükelçi Uras, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük ve Atina Büyükelçiliği Müsteşarı Hüseyin Emrah Kurt'la makamında görüştü.

Atatürk odası ve tarihi belediye binasını konuklarına gezdiren Gürkan, duvarlarda sergilenen şehit Ressam Hasan Rıza'nın çizdiği resimleri anlattı.

Uras, Edirne'ye ikinci ziyareti olduğunu ve tarih kokan şehirden çok etkilendiğini ifade etti.


-Dünya Otizm Farkındalık Günü


Edirne Otizm Derneği tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

25 Kasım Stadyumu önünde toplanan grup, "Otizm Engel Değil Farkındalıktır", "Otizmin farkındayım" yazılı dövizlerle Saraçlar Caddesi'ne yürüdü.

Yürüyüşe Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, etkinlikler kapsamında oluşturulan sahneye zihinsel engelli Mehmet Kaynarca ile çıktı.

Geçen yıl Otizm Farkındalık Günü'nde Kaynarca'nın belediye başkanı koltuğuna oturduğunu anımsatan Gürkan, otizmin bir hastalık olmadığını bir farkındalık olduğunu belirtti.

Dernek Başkanı Hülya Akbulut da, Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapmayı planladıklarını ancak, terörle mücadele sırasında vatan için canlarını feda eden şehitler nedeniyle programları iptal ettiklerini kaydetti.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.