Edirne

Minik öğrencilere 112 Acil Servis eğitimi

18:49 06 Nisan 2016
Minik öğrencilere 112 Acil Servis eğitimi

Edirne'deki ilkokul öğrencilerine 112 Acil Servis'e ilişkin bilgilendirme yapıldı.

75. Yıl İlköğretim Okulu'nun konferans salonunda sunum yapan Edirne İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis Ekipleri, acil çağrı hattı ve sağlık ekiplerin görevleri hakkında bilgi verdi.

Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, burada yaptığı konuşmada, asılsız ihbarlar ve karşılığı olmayan aramaların büyük sorunlara neden olduğunu söyledi.

Edirne'de gelen çağrıların yüzde 20'sinin gerçek, yüzde 80'nin asılsız ihbarlardan oluştuğunu belirten Kişioğlu, şunları kaydetti:

"Bilinmelidir ki gereksiz çağrıların cezai karşılığı bulunmaktadır. Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, bu projeyle özellikle il genelindeki ilkokul üçüncü ve dördüncü sınıfta okuyan öğrenci kardeşlerimizden başlayarak 112’nin gereksiz aranmaması konusunda bilinçlendirmektedir. Lütfen asılsız ihbarlarda bulunmayınız. 112 için aranan sizin de yakınınız olabilir, bunu unutmayınız. Sağlık ekiplerimizin sıkıntıya düştüğü ikinci nokta ise trafikte ambulanslarımıza yol verilmemesidir. Zamanla yarışan ambulanslarımız bir yandan hastayı hayatta tutmaya uğraşırken bir yandan da trafikteki sorunlarla boğuşmaktadırlar. Siren sesiyle yanıp sönen tepe lambalarıyla trafikte seyreden ambulanslarımıza gerekli kolaylığı sağlamak en birincil insanlık vazifelerimizden birisidir."

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da asılsız ihbarların hem sağlık ekiplerine hem de sağlık ihtiyacı duyan kişilere büyük sorun yarattığını aktardı. Özcan, öğrencilere uygulamalı 112 duyarlılığı kazandırdıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından 112 ekipleri okulun bahçesinde öğrencilere ambulansları tanıttı.

Sağlık ekiplerince öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.