Edirne

"Hedefimiz Rio'da şampiyonluk kazanmaktır"

13:10 09 Nisan 2016
"Hedefimiz Rio'da şampiyonluk kazanmaktır"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda şampiyonluk kazanmayı hedeflediklerini bildirdi.

Aydın, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde Kadın Güreş Milli Takımı antrenörleriyle düzenlediği toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016'da kadın güreşinin zirve yaptığını söyledi.

Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin Avrupa şampiyonu çıkarttığını belirten Aydın, "Aynı zamanda 23 yaş altında da iki Avrupa şampiyonu çıkarttık. Takım halinde Avrupa üçüncüsü olduk. Gerçekten büyük başarılara imza attık. Hem sporcuları hem de antrenörleri tebrik ediyorum." diye konuştu.

Güreşçilerin çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü ifade eden Aydın, "Önümüzdeki hafta Sırbistan'da kalifikasyon turnuvasında ilk ikiye girenler olimpiyat vizesi almış olacaklar. Olimpiyat kalifikasyonu öncesi sporcularımızın moral ve motivasyonunu artırmak için bir ziyarette bulunduk. Antrenörlerle bir eksikliğimizin olup olmadığı yönünde durum değerlendirmesi yaptık. Kalifikasyonlarda vize almak ve Rio'da ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Hedefimiz Rio'da şampiyonluk kazanmaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Aydın ve toplantıda yer alan Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya sporcularla kahvaltı etti.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.