Edirne

Desteklemeler üreticiyi memnun ediyor

17:04 18 Nisan 2016
Desteklemeler üreticiyi memnun ediyor

Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, ''Hiç kimse karamsarlığa düşmesin. Süt fiyatları belki bir ara sekteye uğradı ve belki de şimdi istediğimiz noktada değil. Ancak bu alınan önlemlerle temmuz ve ağustos ayı gibi istediğimiz yerlere gelecek''dedi.

SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvancılığa yapılan desteklerin her geçen gün arttığını söyledi.

Desteklemelerin artmasının üreticiyi memnun ettiğini ifade eden Suiçmez, ''Ne söz verildiyse safhası geldiğinde yavaş yavaş gerçekleştiriliyor. Bu da bizi mutlu ediyor. İleri doğru baktığımızda yatırım planlarımızı mutlu olarak yapabiliyoruz'' dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in Erzurum’da katıldığını bölgesel toplantıda önemli müjdeler verdiğini aktaran Suiçmez, konuşmasına şöyle devam etti:

''Örneğin buzağı desteklemeleri 350 liradan başlıyor, ön soy kütüğüne kayıt olursa bu rakam 450, yerli tohum kullanılırsa 500 liraya kadar ciddi bir destek veriyor. Besi hayvanı kesime götürülürken 200 lira olan desteği devam ediyor. Koyun keçi için 22 lira veriliyordu, bu destek 25 liraya çıkarıldı. Sütte de destekler artacak. Süt tozunda müdahale konusunda bazıları 'bugün Bakanlık fiyatlara müdahale etti, yarın etmez' gibi düşünüyor. Böyle bir şey yok. Bu karar alındıktan sonra Et ve Süt Kurumu sütte spekülasyon olduğu sürece müdahale edecek. Bakanımız, tarım ve hayvancılık da destekleme modellerinden tutun da öz kaynaklarımızı kullanarak, geliştirdiğimizde ithalata gerek kalmaksızın, öz kaynaklarımızı yetiştirebileceğimiz bir proje modelini getirmek istiyor. Çok da doğru ve özlediğimiz bir yaklaşım. Sonuna kadar destekliyoruz.''


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.