Edirne

Edirne’de girişimcilik eğitimi protokolü

17:22 19 Nisan 2016
Edirne’de girişimcilik eğitimi protokolü

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'nin düzenlenmesi ile ilgili protokolü imzalandı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne Çalışma ve İş Kurumu’ndaki imza töreninde yaptığı konuşmada, Trakya’da girişimcilik kültürünün gelişmesine önem verdiklerini söyledi.

Şahin, ana amaçlarının istihdamın korunması, artırılması, geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılması konusunda bölge dinamikleri harekete geçirmek olduğunu belirtti.

Daha sonra protokol Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şengül Çildam ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Şahin tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol gereği gelecek dönem başlayacak girişimcilik eğitimlerine katılan adaylara İŞKUR günlük olarak 20 lira cep harçlığı verecek.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'nde kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak 70 saatlik eğitim verilecek.

Trakya Kalkınma Ajansı, eğitimleri veren eğiticilerin ücretini karşılayarak sürece destek verecek. Eğitimler sonunda sertifika alan adaylar KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programları'na başvurma hakkını kazanacak.

KOSGEB girişimci adaylarına bu programlar kapsamında, 50 bin liralık hibe desteği ve sabit yatırım desteği olarak 100 bin liraya kadar iki yıl geri ödemesiz, sıfır faizli kredi imkanı sunacak. Söz konusu eğitimlerle ilgili ön başvurular Trakya Kalkınma Ajansı’nın internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.