Edirne

"Tiyatroda yeni nesil yetişiyor"

16:47 21 Nisan 2016
"Tiyatroda yeni nesil yetişiyor"

"Diriliş Ertuğrul" dizisinde Muhyiddin İbn Arabi'yi canlandıran Osman Soykut'un jüri üyesi olduğu skeç yarışmasının Marmara Bölgesi finalinde gençler sahnede yeteneklerini sergiledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye genelindeki Gençlik Merkezleri arasında düzenlediği yarışmanın Marmara Bölgesi finali, Trakya Üniversitesi Türkan Sabancı Kültür Merkezi'nde yapıldı.

İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale'den gelen 14-29 yaş aralığındaki oyunculardan oluşan ekipler, sevgi, saygı, adalet, sorumluluk, yardımseverlik, doğruluk, dürüstlük, sabır, öz güven, alçakgönüllülük, hoşgörü, empati, kanaatkarlık ve çalışkanlık gibi konuları ele alan skeçleriyle sahnede hünerlerini gösterdi.

İzleyici ve jüri heyetinin zaman zaman kahkahalar attığı yarışmada, bölge birincisi seçilecek grup daha sonra bakanlığa bildirilecek.

Yarışmanın Türkiye finali ise 7 bölgenin birincilerinin katılımıyla 15-21 Mayıs Gençlik Haftası'nda Ankara'da yapılacak.


-"Toplumun gelişimi açısından önemli"


Diriliş Ertuğrul dizisinde Muhyiddin İbn Arabi'yi canlandıran Osman Soykut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençleri sahnede izlemenin çok heyecanlı ve zevkli olduğunu söyledi.

Tiyatroda yeni neslin yetiştiğini belirten Soykut, "Gençlere destek olacağız. Tiyatro çok önemli bir sanat. Tabii tiyatro ve onun uzantısı olan dizi, sinema toplumumuzun dikkatle izlediği bir sanat tarzı. Çok güçlü bir sanat tarzı. Gençlerin sahneye daha çok çıkması için bu tür etkinliklerin fazlaca düzenlenmesi lazım. Gençlerin tiyatro ortamında zaman geçirmesi toplumun gelişimi açısından önemlidir" diye konuştu.

Soykut, Diriliş Ertuğrul dizisini ilgiyle izleyenlere de teşekkür etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Skeç Yarışması Sorumlusu Ozan Oruç da yarışmayı 7 bölgenin ev sahibi illerinde düzenlediklerini ifade etti. Gençlerin kendi senaryolarını sahneye koyduğunu dile getiren Oruç, "Amacımız, milli ve manevi kimliklerini ön plana çıkan gençlerimizin temel değerleri işleyen skeçleri konu başlıklarıyla sahneye koyması" dedi.

Yalova Gençlik Merkezi tiyatro oyuncusu Cihat Keskin ise hazırladıkları skecin yazarı, yönetmeni ve aynı zamanda oyucusu olduklarını aktardı. Oyunda izleyiciye gülerken, düşündüren mesajlar verdiklerini söyleyen Keskin, gençlerin geleceğe umutla bakmasını sağlayan skeç yarışmasını yarışmayı düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.

Tiyatro oyuncusu Feyza Nur Keskin de emeklerinin karşılığını görmenin mutluluk verici olduğunu söyledi. Uzun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini dile getiren Keskin, yarışmaya katılanlara başarılar diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.