Edirne

BAROM Başkan Vekili Ulusoy:

17:02 26 Nisan 2016
BAROM Başkan Vekili Ulusoy:

Balkan Roman Birliği (BAROM) Başkan Vekili Bahattin Ulusoy, "Romanlarla ilgili bir sekretarya oluşturulması ve bundan sonraki bütün çalışmaların bu sekretarya üzerinden yapılması kararlaştırıldı" dedi.

Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Romanların sorunlarının çözümüne ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir toplantı düzenlendiğini söyledi.

Ulusoy, toplantıya, Trakya'daki 21 Roman derneğinin temsilcisi ile AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe'nin katıldığını anlattı.

Ulusoy, "Toplantıda özelikle Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'ndan 30 Nisan'da açıklamasını beklediğimiz Romanlarla ilgili eylem planı görüşüldü. Romanlarla ilgili bir sekretarya oluşturulması ve bundan sonraki bütün çalışmaların bu sekretarya üzerinden yapılması kararlaştırıldı. Vekillerimiz de bu konuda bütün çalışmalara destek vereceğini söyledi. Bu sekretarya Romanlarla ilgili konut, eğitim ve istihdama ilişkin raporlar hazırlayıp vekillerimizle paylaşacak. Raporlar daha sonra vekillerimiz aracılığıyla ilgili bakanlıklar ve Başkanımız Ahmet Davutoğlu'na sunulacak." diye konuştu.

Nüfusa oranla en yüksek Roman nüfusunun Trakya'da yaşadığını aktaran Ulusoy, "Toplantıda ayrıca, Romanlarla ilgili yapılacak pilot ve örnek bölge çalışmalarının Trakya'dan başlatılmasını toplantıda kararlaştırdık. Bu konu da başbakanımıza sunulacak" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.