Edirne

1 Mayıs'a doğru

16:46 29 Nisan 2016
1 Mayıs'a doğru

Hak-İş Konfederasyonu Edirne Temsilcisi İlhami Taşkın ve Hizmet-İş Sendikası Edirne İl Başkanı Emre Promet, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolaysıyla mesaj yayımladı.

Taşkın, mesajında, 1 Mayıs'ın işçinin, emekçinin ve tüm çalışanların birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu belirtti.

1 Mayıs'ı Türkiye'nin sanayi ve tarım şehri Sakarya'da kutlayacaklarını ifade eden Taşkın, mesajında şunları kaydetti:

''Bizler, Türkiye'nin işçileri, kamu görevlileri, emeklileri, yoksulları, kadınları, erkekleri, gençleri, engellileri, meslek sahipleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte 1 Mayıs'ta alanlardayız. Bugünü Sakarya'da hep birlikte kutlayacağız. Hak-İş olarak kutlamalarda, taşeron işçilere kadro istiyoruz. Geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının acilen çözülmesini istiyoruz. Teröre hayır, kardeşliğe evet diyoruz ve yeni anayasa istiyoruz. Sakarya'da 81 ilde ve bütün Türkiye'de olacağız.''

Hizmet-İş Sendikası Edirne İl Başkanı Promet ise daha özgür, daha müreffeh tam demokratik bir Türkiye için alanlarda olacaklarını belirtti.

Promet, açıklamasında şunları kaydetti:

''Din, vicdan ve düşünce özgürlüğünün, toplumun tüm kesimlerine hakim kılınması için alanlardayız. Hak-İş olarak bizler, sosyal devlet, sosyal barış, sosyal adalet, eşitlik ve sendikal haklarımız için 1 Mayıs'ta Sakarya başta olmak üzere tüm alanlarda olacağız. Ülkemizin bugünü ve geleceği için ülkemizin bütünlüğü, insanlarımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği için talep, teklif ve beklentilerimizin karşılanması için alanlardayız.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.