Edirne

Edirne Belediye Başkanı Gürkan:

18:03 30 Nisan 2016
Edirne Belediye Başkanı Gürkan:

Edirne Belediyesince baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdırellez (Kakava) Şenlikleri'nin 5-6 Mayıs'ta kutlanacağı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kakava Şenliği ile baharın gelişini tüm insanlığa müjdelediklerini ifade etti.

Muhteşem bir Kakava ateşi yakılacağını aktaran Gürkan, "Dilek diliyoruz. Sağlıklı bir yıl geçirmek için yaktığımız ateşin üzerinden atlıyoruz. Baharı birlikte karşılayarak ülkemizin, milletimizin ve geleceğimiz için dilekler diliyoruz. Kakava Şenlikleri’ne olan ilgi ise her geçen yıl artarak devam ediyor. Baharın habercisi olan Kakava Şenlikleri’ni bizimle birlikte kutlamak isteyen yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerimizi kentimizde ağırlıyoruz. Şenliklere herkesi davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

-Etkinlik çizelgesi

Edirne’de yaklaşık bin yıldır süren bir gelenek olan Kakava Şenlikleri 5 Mayıs'ta Sarayiçi’nde düzenlenen etkinliklerle başlayacak ve şöyle devam edecek:

"Etkinlikler kapsamında protokol, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’nde karşılanacak ve Edirne Belediye Bandosu eşliğinde tören alanına kadar yürüyecek. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından açılış konuşmaları gerçekleştirilecek. Baharın habercisi olan Kakava ateşinin yakılmasının ardından halka pilav dağıtılacak. 5 Mayıs'ta düzenlenecek kutlamalar 19.00’da Suni Gölet (Barış Parkı), 19.30’da Zübeyde Hanım Parkı, 20.00’de Bostanpazarı’nda, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın konuşması, sahne gösterileri ve halka pilav dağıtımıyla devam edecek.

Hıdırellez Şenlikleri Programı ise 6 Mayıs'ta 05.00-06.00 saatlerinde Sarayiçi’nde düzenlenecek gösterilerle başlayacak. Dilek Ağacı’na dileklerin bağlanması, niyetlerin ve dileklerin nehre atılması ve çay ikramından sonra program Saraçlar Caddesi’nde saat 12.30’da Edirne Belediye Bandosu’nun konseri, yumurta kırma ve niyet çekilişinin ardından son bulacak."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.