Edirne

Roman gençler, at binme hünerlerini sergiledi

16:47 05 Mayıs 2016
Roman gençler, at binme hünerlerini sergiledi

Edirne'de Kakava Şenlikleri kapsamında at yarışları düzenlendi.

Edirne Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında, Edirne Kapalı Cezaevi önündeki boş arazide yarış alanı oluşturuldu. Yağış nedeniyle çamur olan alana, atların koşabilmesi için traktörlerle toprak taşındı.

Renkli kıyafetleriyle dikkati çeken Romanlar, yarış öncesinde davul ve zurna eşliğinde eğlendi.

Daha sonra başlayan yarışlarda, 10 at yaklaşık 2 kilometrelik parkurda bitiş çizgisine gelebilmek için dört nala yarıştı.

Yarışta, Yalçın Derebeyi'nin bindiği "Yamanülkü" isimli at birinci, Muhammet Derebeyi'nin bindiği "Johua" adlı at ikinci ve Ahmet Cengiz'in yarıştığı "Hazal" adlı at üçüncü oldu.

Yarışlarda birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın hediye edilirken, yarışa katılan tüm atlara yem verildi.

Yarışta birinciliği elde eden Yalçın Derebeyi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kakava geleneklerini devam ettirdiklerini söyledi. Havanın yağışlı olmasına rağmen yarışların heyecanlı olduğunu aktaran Derebeyi, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a teşekkür etti.

Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Erdem Güyümgüler ise yarışları heyecanla izlediklerini dile getirdi. Kakava'yı izlemeye yurtiçi ve yurtdışından pek çok turistin geldiğini belirten Güyümgüler, etkinliklere katkıda bulunanlara teşekkürlerini iletti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.