Edirne

Anneler Günü

10:41 07 Mayıs 2016
Anneler Günü

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sezen, mesajında, anneliğin Allah'ın yüreklerini tarifsiz bir duygu ve sınırsız sevgiyle doldurduğu fedakarlığın ve sabrın ifadesi olduğunu belirtti.

Ayaklarının altına cennet konan annelerin ve anne adaylarının gününü kutlayan Sezen, şunları kaydetti:

"Sadece ihtiyaç duyduğumuz zaman değil, onların ihtiyaçları olduğunda da aklımızdan hiçbir zaman çıkarmamamız gereken annelerimizin yanlarında olmak hepimize düşen en büyük sorumluluktur. Toplumun değeri annelere verdiği değer ortaya koyduğu saygı ve sevgi ile ölçülür. Dünyada tüm anneler özeldir ama Türk anaları daha da özeldir. Türk anası evladını vatan görevine eline kına yakarak gönderir. Ve bu mübarek analar milletimizin bağımsız olabilmesi ve varlığını devam ettirebilmesi için evlat yetiştirmiş, Türk tarihinde iz bırakmış kahramanları bu ülkeye hediye etmiş başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün sevgili Annesi Zübeyde Hanım olmak üzere tüm anneleri rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Özellikle vatanımızın bölünmez bütünlüğü için gözünü kırpmadan canını veren evlatlarımızın annelerine saygı, minnet ve sevgilerimi sunuyorum."


-CHP Edirne Milletvekili Bircan


CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bircan, mesajında, annelerin tüm yaşamını çocuklarına adadığını belirtti.

Annelerin karşılıksız ve sonsuz sevginin kaynağı olduğunu aktaran Bircan, "Onlarsız dünyaya gelemediğimiz gibi, yaşamamız da mümkün değil. Biz sevgi, saygı, özveri ve hoşgörüyü annelerimizden öğreniriz. Türkiye’de bugün anneler tedirgindir, ağlamakta ve yas tutmaktadır. Çocuklarının geleceğinden endişe etmektedirler. Onlara güzel bir gelecek hazırlayamayacaklarının korkusunu yaşamaktadır. Anneler biricik evlatlarını terör ateşine kurban vermektedir. Bunun sorumlusu da analar ağlamasın diye meydan meydan propaganda yapıp, en özel duyguları siyasi ranta çevirme hesabını yapan AKP’dir. Şehirler bomba depolarına çevrilirken ses çıkarmayanlar şimdi annelerin gözünden akan yaşların, içlerine düşen ateşin müsebbibidir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.