Edirne

Avrupa Günü

14:16 08 Mayıs 2016
Avrupa Günü

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Ataşesi Jochen Schmidt, ''Özellikle Edirne gibi bir kentte, bu insanların vize muafiyetini bizler de istiyoruz. Umarım ki bu süreç tamamlanır ve olumlu sonuçlanır." dedi.

Avrupa Günü kutlamaları çerçevesinde Edirne'de düzenlenen 8. Uluslararası Bisiklet Şenliği etkinliğine katılan Schmidt, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''AB'nin Türkiye'ye vize muafiyeti konusundaki çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Schmidt, Türkiye'nin vize muafiyeti için yapması gereken kriterlerin çoğunu tamamladığını söyledi.

Tamamlanması gereken kriterlerin de olduğunu aktaran Schmidt, ''Hala tamamlanması gereken bir takım kriterler var. Türkiye bu yolda çok güçlü emin adımlarla ilerliyor. Bizler de bunu istiyoruz. Mesela bu ortamı ben görüyorum. Özellikle Edirne gibi bir kentte bu insanların vize muafiyetini bizler de istiyoruz. Umarım ki bu süreç tamamlanır ve olumlu sonuçlanır." diye konuştu.

Avrupa Günü kapsamında, çok güzel bir organizasyonla bugün Bulgaristan, Yunanistan ve Edirne'den bisikletçilerin bir araya geldiğini aktaran Schmidt Avrupa Birliği fikrinin topluma yansıtılması açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğunu dile getirdi.

AB değerlerini anımsatmak ve yaşatmanın önemine değinen Schmidt, "Özellikle zor zamanlardan geçtiğimiz şu dönemde AB demek, insanların barış ve refah içinde hep birlikte yaşayabilmesi demektir. AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ivme kazandığı bu dönemde özellikle bu gelişimi halka da yaymak önem taşıyor.'' şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Schmidt, vatandaşlara Avrupa Günü için özel hazırlanan tişörtlerden dağıttı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.