Edirne

Vakıflar Haftası

13:25 09 Mayıs 2016
Vakıflar Haftası

Edirne'de Vakıf Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Atatürk Anıtında düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, anıta çelenk sundu.

Güneren burada yaptığı konuşmada, Edirne'nin vakıf noktasında çok önemli bir şehir olduğunu, kentin her yerinde çok önemli vakıf eserlerinin bulunduğunu belirtti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak ecdadın oluşturduğu vakfiyeler çerçevesinde hizmetlerini yerine getirdiklerini ifade eden Güneren, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizlere emanet edilmiş tarihi nitelikli ibadethaneler, çarşılar, kervansaraylar ve daha niceleri vakfedilmiş gelirlerle korunuyor ve onarılıyor. Aynı vakfiyelerdeki hayır şartları gereği alan elin veren eli görmemesi ilkesinden hareketle sessizce yardımlar yapıyoruz. Bunlar maaş, eğitim yardımı ve kuru gıda şeklinde ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Vakıflar vakfiyelerin omuzlarına yüklediği sorumluluğu layıkıyla taşımak için çalışıyor."

Edirne'de büyüklü küçüklü birçok vakıf eserinin bakım ve onarımını yaptıklarını anlatan Güneren, Fatih Sultan Mehmet'in eğitim gördüğü Saatli Medrese de ise yaklaşık 2 ay sonra restorasyona başlayacaklarını söyledi.

Selimiye Camisi'nde 2017 yılında restorasyona alınacağını ifade eden Güneren, uygulamayı camiyi ibadete ve ziyarete kapatmadan yürütmek istediklerini vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.