Edirne

Edirne'de kent ormanında çöp toplama çalışması

16:35 22 Mayıs 2016
Edirne'de kent ormanında çöp toplama çalışması

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 29 yıllığına Edirne Belediyesine tahsis edilen İzzet Arseven Kent Ormanı'nda temizlik çalışması yürütüldü.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, etkinlik öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bazı siyasi partilerin il başkanlarıyla ormana atılan çöpleri toplayacaklarını belirtti.

Meriç Nehri'nin taşması nedeniyle bölgenin 4 kez taşkın gördüğünü anlatan Gürkan, uzun bir sürenin ardından bölgede bakım çalışması ve basit onarım yapıldığını dile getirerek, ''Aslında bu günkü etkinlik Söğütlük bölgesini tam anlamıyla temizleme değil, bu sadece kentteki duyarı vatandaşların ve sivil toplum örgütlerinin alana sahip çıktıklarının bir göstergesi olacak. Ardından belediye ekiplerimiz, planlı ve programlı şekilde temizliği yapacaklar.'' dedi.

Gürkan, 1 Haziran'da Edirne Kent Konseyince İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yürütülecek çalışmalar ve kullanım alanları konusunda bir toplantı düzenleneceğini belirtti.

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Gürkan ve beraberindekiler, çöpleri topladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.