Edirne

"Astım hastaları bahar aylarına dikkat etmeli"

15:38 27 Mayıs 2016
"Astım hastaları bahar aylarına dikkat etmeli"

Uzunköprü Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Behiye Soylu, astım hastalarının bahar aylarına dikkat etmesi gerektiğini bildirdi.

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Basın ve İletişim Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Soylu, astımın kronik bir akciğer hastalığı olduğunu ifade etti.

Astımlı bir insanda hava yollarının dış etkenlere karşı duyarlılık gösterdiğini aktaran Soylu, şunları kaydetti:

"Astım nöbetlerini tetikleyen başlıca etmenler arasında üst solunum yolu enfeksiyonları, polenler, oda tozundaki akarlar, küfler, evcil hayvan tüyleri, hava kirliliği, sisli soğuk hava, ani hava değişimleri, sigara dumanı, meslek ile ilgili kimyasalların solunması, ani duygu değişimleri gelmektedir. Astım belirtileri ilkbaharda artış gösterdiğinden polen alerjisi akla gelmektedir. Havaya kavuşan polenler hassas insanlarda saman nezlesine ve astıma yol açabilir. Türkiye’de özellikle çayır polenleri hububat polenleri ve yöreye göre çeşitli ağaç polenlerinin alerjik astımın ortaya çıkmasında önemi vardır. Gün içerisinde polenlerin en yoğun olduğu zaman sabahın erken saatleridir. Kuru ve rüzgarlı havalarda şikayetleri artırır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.