Edirne

KOSGEB'ten KOBİ'lere destek

17:06 31 Mayıs 2016
KOSGEB'ten KOBİ'lere destek

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, KOBİGEL- KOBİ Gelişim Destek Programı'na yönelik projesini hazırlayan ve gerekli koşulları sağlayan KOBİ'lerin projelerinin kurul tarafından kabul edilmesi durumunda destek alma hakkı kazanacağını bildirdi.

Zıpkınkurt, yaptığı yazılı açıklamada, KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında 3 ayrı çağrıdan oluşan yeni destek paketi KOBİ’lere toplamda 300 milyon lira daha destek vereceğini belirtti.

KOSGEB, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı ile Bilişim Teknolojileri KOBİ'lerinin Geliştirilmesi, Hızlı Büyüyen KOBİ'lerde Kapasite Geliştirme ve KOSGEB Destekli Girişimlere İvme isimli üç yeni çağrı daha yayınlandığını aktaran Zıpkınkurt, şunları kaydetti:

"Bir önceki çağrıda yer alan NACE kod sınırlamasının genişletildiği yeni çağrı daha fazla işletmeye ulaşmayı hedefliyor. KOBİGEL- KOBİ Gelişim Destek Programı'na yönelik projesini hazırlayan ve gerekli koşulları sağlayan KOBİ'ler projelerinin kurul tarafından kabul edilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacak. Programın toplam bütçesi 300 milyon lira olup bu program kapsamında hazırlanacak kapasite geliştirme projelerine verilecek destek üst limiti geri ödemesiz 300 bin lira ve geri ödemeli 300 bin lira olmak üzere toplam 600 bin liradır. Bilişim sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ise üst limiti geri ödemesiz 100 bin lira geri ödemeli 150 bin lira olmak üzere toplamda 250 bin lira destek almaya hak kazanacaklardır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.